Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, uluslararası akademik anlaşmalarını ulusal üniversiteler ile güçlendiriyor. Üniversiteler ile eğitim ve araştırma iş birliği kapsamında anlaşma gerçekleştiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Ukrayna’nın önde gelen havacılık üniversitesi, Ukrayna Ulusal Havacılık Üniversitesi (National Aerospace University- Kharkiv Avation Institute) ile birlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirdi.
Türkiye’nin en önemli projelerinde görev yapan mühendislerin eğitim ve araştırma çalışmalarını artırması hedeflenirken, aynı zamanda üniversitelerin tecrübelerinden de kazanım sağlanacak. 2023 yılına kadar ulusal ve uluslararası konumda özellikle havacılık ve mühendislik alanlarında güçlü konumda olan üniversiteler ile işbirliğinin artırılması hedefleniyor.
Akademik işbirliklerinin artırılması hakkında konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil şunları anlattı: “Köklü üniversitelerimiz ile birlikte akademik çalışmalar gerçekleştirmek şirketimiz ve mühendislerimizin akademik olarak da kuvvetlenmesini sağlayacak. Gençlerimize, yaptığımız projeleri anlatmak için daha fazla alandan ulaşmalı, onlara yaptığımız projeleri anlatmalı ve görmelerini sağlamalıyız. Milli projelerimizi oluşturmak için yalnızca altyükleniciler ve yaptığımız çeşitli anlaşmalarımız ile bir ekosistem sağlamıyor, araştırma ve eğitim gibi önemli konularda da altyapımızı ve temellerimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz.”
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 Milyon Metrekare açık, 640 Bin Metrekare kapalı alanda hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.